IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Среднощната среща на върха спаси Кипър

Спасителният план може да сложи завинаги край на статута на страната като офшорен данъчен рай

08:50 | 25.03.13 г. 30
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Пиер Московиси, Кристин Лагард, Волфганг Шойбле и Мария Фектер по време на среднощното заседание. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пиер Московиси, Кристин Лагард, Волфганг Шойбле и Мария Фектер по време на среднощното заседание. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 06:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
Среднощната среща на върха потоп-и Кипър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Реално погледнато, като цяло банковата система е създадена да печели!? Нали не бъркам? Но от какво печели? Произвежда нещо ли? Създава продукт със реална стойност който разпространява и той носи блага? НЕ! Дайте пример за "добра" банка? Ето само погледнете ситуацията у нас, със банково дело се занимават инженери, бивши служители на реда и т.н... Не казвам ,че е лошо това! Напротив, нека има разнообразие във тази сфера даже, но ако един вид дейност загуби морала в себе си, то той губи и смисъла си! Четете БУРОВ! Лихвите у нас са убийствени! Само наркодилъри,търговци на плът и оръжие могат да си ги позволят ,всички други в контакт с тези лихви стават роби на системата!И защо трябва да се спасяват банките питаме ние? Редно е да спасяваме ХОРАТА! Една банка трябва да е банка, само ако когато фалира, може да върне парите на вложителите на 100% и то със полагащия се дивидент! Ще ми е интересно да чуя "професионалното" мнение на някои инж. Банкер :) да видим какви ще сътвори :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 5 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Те с това обяснение, че Кипър била офшуорка много внимават... защото има друга такава в ЕС за "специални хора" която е с много по-лоши "критични параметри" ... но тя не се коментира! ТЯ не съществува!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 3 rate down comment 3
iivanoff
преди 11 години
Знаеш ли с кое не съм съгласен... и те плащат лихва на парите! После една част от парите за прилъгване на периферията да взема заеми си остава завинаги за тяхна сметка /опростени дългове/ .. та мисля да преразгледаш макроикономическото си възприятие за света! и в частност "създаването" на ЕС заради Германия - създай си нова основа /аксионометрично геополитическо подреждане/, при която да можеш да си обясниш ВСИЧКО :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 2
al64ad
преди 11 години
Пропуснал си една глава от сценария:Държавата е успяла да създаде СЪЮЗ този път САМО с помощта на моркова и малко френско зеле .Зелето обаче се вкисна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 11 години
@ivanoff, аз пък се сетих за един гледан филм:Една съсипана от войни Държава със задружен и работлив народ се изправя от руините, преживяла разрухата и униженията и укрепнала и събрала мощ се насочва извън границите си. Предлага съюз и закрила с морков и тояга. С една ръка дава, а с две взема. Има и несъгласни и недоволни, които се опълчват, но биват смазани и покорени. Целият континент е завладян, с малки изключения един непокорен Остров и Голямата земя.В ключов момент, когато континентът отново е в руини, се намесва и Големият играч, който в съюз с Острова и Голямата земя спасява поробените от окупатора народи, разделя си по братски (не по равно) с тях земите и започва дълъг процес на мирно строителство и съзидание. Разбира се, спасените народи са задължени на спасителите си и работят с ентусиазъм за тяхното укрепване и мощ! Следва златен половин век на най-благодатния за връщане на инвестиции континент!По сценарий обаче Държавата и Голямата земя са приятели и правят печеливш съвместен бизнес. Как да се развали тяхната дружба, е задачата на Големия играч и Острова.Има ли ясна цел, начини винаги се намират! Парата е^бава мамата на фукарата древна финикийска мъдрост. Хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 15 rate down comment 2
Scyther
преди 11 години
Обожавам чувството за хумор на маркетмейкърите. Да ти бръкна в джоба и да щипна колкото си сакам, а после да ти ги дам на заем и да ти обясня, че по този начин те спасявам, за да не фалираш. Между другото, да ти щипна и банките и после да обявя на площада, че всичко това осигурявало стабилност. Милтън Фридманова принудителна либерализация, а? Хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 8 rate down comment 2
iivanoff
преди 11 години
Ха, ха...5. Хората са много наивни, самовлюбени и глупавички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 9 rate down comment 2
Натрий
преди 11 години
Не мога да разбера кое е вярното: 1.В банките работят тикви; 2. В надзора на банките работят тикви; 3. Тиквите са в Брюксел; или 4. Световната конспирация е твърде умна ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 19 rate down comment 0
data
преди 11 години
Да , ошфорните зони не ги чака нищо добро . Има координирана политика срещу тях . Ако забелязвате Русия също отказа да спасява ошфорен Кипър Кипър стана поредната жертва на войната, започнала през последните години срещу офшорните зони от водещи международни организации начело с ЕС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Основната претенция към офшорните зони е известна: чрез символичната данъчна ставка офшорките осъществяват данъчен дъмпинг", примамват мобилния капитал от другите страни и по този начин нарушават данъчната основа на развитите държави. Поради това офшорките са наричани гратисчиите на световната икономика", които използват общественото богатство, създавано в други държави, в своя полза.Още през 1997 г. Европейската комисия публикува доклад за вредата от нечестната данъчна конкуренция. През юли 2001 г. Брюксел дори разпореди разследване на 11 корпоративни данъчни схеми в 8 страни - членки на ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още